2014. július 7., hétfő

Az én tanúm vagy a szüleimé

Hagyjam, hogy a szüleim nyerjenek???

Sokszor hallom, hogy más személyt szeretnének a jegyespárok szülei tanúnak, mint akit Ők. Ha ez Veled is így van most, akkor nem lesz könnyű dolgod. Nem egyszerű ebben tanácsod adni, mert sok mindenre és mindenkire figyelemmel kell lenned. Elsősorban magadra, párodra, és utána természetesen a szülőkre, "szokásokra".

Az esküvő minden esetben Rólad és párodról szól! Jobb, ha ezzel tisztában vagy.
Viszont, nem árt az örömszülőknek és a meghívott vendégeknek is a kedvükben járni, mert a rossz szájíz nem jó emlék senkinek sem.
A tanúdat Te magad válaszd meg, beszéld meg ezt a szüleiddel és mondd meg nekik, hogy a Te esküvőd, szeretnéd, ha tiszteletben tartanák a döntésedet és támogatnának ebben. Adj nekik pár napot, hogy gondolkozzanak, hiszen nekik is volt esküvőjük, és tudják, miről van szó.

Persze, nem minden esetben ilyen egyszerű a tanú kiválasztása. Viszont, ha harcolnod kell érte és vállalod, akkor tedd meg. Harcolj!
De ne minden áron! Ha a szüleidnek olyan személy a kívánsága, aki közeli rokon, és még tartjátok is vele a kapcsolatot, akkor azért gondold át Te is! Az általad kiválasztott tanúd akár lehet a nyoszolyólányod is, aki a szervezésben segédkezik, vagy majd az első babád keresztszülője.

Ha viszont csak azért akarják Rád erőltetni a saját választottjukat, mert az a szokás, akkor az nem indok!
Igenis, meg kell érteniük, hogy ha Te a legjobb barátodat, barátnődet szeretnéd tanúdnak, akkor az lesz, és nem egy olyan keresztszülő mondjuk, akivel 5 évente találkozol, vagy még annyiszor sem.
Nehéz menet lesz, de meg kell érteniük, mert nem ők házasodnak, hanem Te!!! A "szokásokat" pedig el lehet felejteni, mert, ahogy változott a világ, az emberek, úgy változtak a "szokások" is.

Akár ebben, akár másban lenne tanácsra szükséged, keress meg bátran!

Legyen szép napod,

az Esküvőszerveződ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése