2014. július 15., kedd

Hagyjuk dolgozni a profikat

Profi szolgáltató vs. Vendég

Az elmúlt pár napban az egyik szakmai fórumon ismét feljött egy olyan téma, ami lassan már örök téma marad.
Esküvői fotósok és videósok teljes joggal vannak felháborodva, amikor az esküvőn a hobbi fotósok,videokamerások miatt nem tudják elvégezni azt a feladatot, amit rábíznak, amiért sokszor súlyos százezreket költenek a párok.
Mindez azért, mert egy túlbuzgó vendég, legyen az rokon, barát, munkatárs, teljesen mindegy, belelép a képbe, ellöki a fotóst, videóst, hogy Ő kapja el azt a pillanatot, stb. Ez nagyban hasonlít egy előző bejegyzésem témájához, azzal a különbséggel, hogy van PROFI fotós, videós az esküvőn!
Nagyon fontos, hogy a vendégeket akár már a meghívóban egy frappáns, mókás szöveggel, akár csak a szertartások előtt figyelmeztessük és megkérjük, hogy a szolgáltatókat ne akadályozzák a munkájukban, mert ezért Te fizetsz. 
Azt gondolom, hogy úgy is lehet saját képeket készíteni, hogy ezzel nem hátráltatjuk a megbízott fotóst, videóst. Előfordulhat az is pl. hogy megelégeli és azt mondja, hogy fizesd ki időarányosan addig a bizonyos időpontig a díját és onnantól kezdve a többi képet 5, 10 embertől fogok tudni összeszedni, ami csak idő kérdése. És persze azt tegyük hozzá, hogy minőségben sehol sem lesz a profiéhoz képest.
Az sem mindegy, hogy a képeken mit látsz majd vissza. Lehet, hogy számodra semmit mondó események, történések kerültek lencse végre, és ami Neked fontos volna, számítana, már csak a fejedben marad meg emléknek.
Ezeket a problémákat egy profi vőfély, ceremóniamester pillanatok alatt le tudja rendezni a helyszínen, ha nincs jelen esküvőszervező. Ha van esküvőszervező, akkor Ő is megteszi ezeket a lépéseket, mert pont a hasonló történések, elintéznivalók miatt van jelen. Így a szolgáltató nem a menyasszonyhoz, a vőlegényhez vagy az örömszülőkhöz megy segítségért, hanem pl. hozzám, az esküvőszerveződhöz, és ezért van az, hogy sokan nem is veszik észre, ha bármilyen baj, probléma, fennakadás történt az esküvő ideje alatt. 
Nem sokkal jobb úgy mulatni, hogy közben nem kell a gondokkal foglalkozni? Dehogynem! Összegezve a fent leírtakat, ha profi szolgáltatókat bízol meg az esküvőd napjára, akkor a násznéppel tudatni kell, hogy hagyják otthon a kütyüiket vagy ha nagyon ragaszkodna hozzá, akkor ne akadályozzák a munkájukban Őket. Ne legyen felesleges pénzkidobás!!

Bízom benne, hogy ez is segít Neked a későbbiekben!

üdvözlettel,

az Esküvőszerveződ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése